Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία Αγίας Παρασκευής

Θέσεις ΕΝΕΒΑΠ

Δημοσιεύθηκε Μάρτιος 26th, 2015 | από admin

0

ΕΠΤΑ ΚΥΡΙΑΚΕΣ – Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΒΑΠ

Όλα τα εμπορικά καταστήματα δύνανται να λειτουργήσουν την Κυριακή των Βαΐων, 05/04/2015, βάσει του Νόμου 4177/2013 και σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου. Πρόταση του Δ.Σ. της ΕΝΕΒΑΠ κατά πλειοψηφία είναι τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή των Βαΐων να παραμείνουν κλειστά.

Το Δ.Σ. της ΕΝΕΒΑΠ κατά πλειοψηφία υπερασπίζεται την Κυριακάτικη αργία και το δικαίωμα σε όλους τους Ε.Β.Ε. για ένα ανθρώπινο ωράριο. Η εφαρμογή του Νόμου που αφήνει 7 Κυριακές το χρόνο προαιρετικά να ανοίγουν τα καταστήματα ωφέλησε μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις. Και τις ωφέλησε ανταγωνιστικά ενάντια στους μικρούς Ε.Β.Ε. αφού μπορούν και εκμεταλλεύονται το προσωπικό αναλόγως για να βγουν οι βάρδιες, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Ως γνωστό οικονομικά δεν ωφέλησε κανέναν γιατί από τους καταναλωτές δεν λείπει ο χρόνος αλλά το χρήμα. Το μόνο που γίνετε με το άνοιγμα των Κυριακών είναι να αυξάνονται τα λειτουργικά έξοδα. Συνεπώς το μέτρο αυτό έχει σκοπό την φυσική εξόντωση των μικρών Ε.Β.Ε.

Επίσης καταργεί και τον κοινωνικό χαρακτήρα που έχει η Κυριακή. Το ωράριο είναι αρκετά ελαστικό και δεν μένει καθόλου ελεύθερος χρόνος τις καθημερινές ούτε για τις βασικές ανάγκες. Το να ανοίξουν τα μαγαζιά και τις Κυριακές θυμίζει εποχές ΜΕΣΑΙΩΝΑ!!!

Συνάδελφοι υπερασπιζόμαστε την αργία της Κυριακής με κάθε τρόπο και σας καλούμε να συμπορευτείτε μαζί μας. Δεν παίρνουμε μέρος σε διαλόγους που θα βαφτίσουν τουριστικές περιοχές για να έχουν εξαίρεση, ή να αποφασίζουν οι περιφερειάρχες κατά περίπτωση. Πιστεύουμε πως δεν είναι θέμα τουριστικής περιοχής, αλλά υγειονομικού ενδιαφέροντος   επαγγέλματα που ωφελούνται από τους τουρίστες – επισκέπτες και μη, και ορθώς έχουν το δικαίωμα να ανοίγουν όλες τις Κυριακές (π.χ. καφετέριες, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, κ.λ.π.). Διαφορετικά μπορούμε να πούμε πως η Ελλάδα είναι τουριστική χώρα άρα………..

Αγωνιζόμαστε για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, και σε αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε κοντά μας. Μαζί ενωμένοι μπορούμε να τους κάνουμε να πάρουν πίσω τον Νόμο.

Tags: ,


About the AuthorΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επιστροφή στην Κορυφή ↑