Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία Αγίας Παρασκευής

Εκδηλώσεις

Δημοσιεύθηκε Φεβρουάριος 18th, 2016 | από admin

0

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2016

17

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΝΕΒΑΠ – Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

45

Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρευρέθηκαν πάνω από 100 άτομα, τα οποία απόλαυσαν τη ζωντανή μουσική από το μαέστρο της φιλαρμονικής της Αγίας Παρασκευής κ. Ξενοφώντα Τζανίνη.

Vassilis_Tsagkaris_PieΑπό πλευράς της ΕΝΕΒΑΠ ο πρόεδρος Βασίλης Τσαγκάρης άνοιξε την εκδήλωση και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση τους. Στην συνέχεια την πίτα ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Σταύρος Τρικαλιώτης.

Anifantis_Pie

Στη συνέχεια ευχήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΕΒΑΠ κ. Στέργιος Ανυφαντής και αφιέρωσε το κομμάτι στους Εμπόρους της Αγίας Παρασκευής.

stathopoulos_mayor_pie

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Ιωάννης Σταθόπουλος δήλωσε ότι οφείλουμε να αγωνιστούμε για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του μνημονίου και η Δημοτική Αρχή οφείλει να σταθεί στο πλευρό των εμποροβιοτεχνών. Με τις φετινές ενέργειες κρατήσαμε τον κόσμο στην Αγία Παρασκευή, χωρίς απαραιτήτως να αυξηθεί ο τζίρος. Έγινε η εκδήλωση για την τοπική Αγορά, Στολισμός, Εκδηλώσεις με Συλλόγους, Χριστουγεννιάτικο Χωριό, καθώς και η επαναφορά του θεσμού της βράβευσης με έπαθλο. Μείωση των τελών στους καινούριους επαγγελματίες κατά 50%, μείωση στα Τραπεζοκαθίσματα κατά 30%.

12

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμος Βλάχος ισχυρίστηκε ότι έχει ξεκινήσει μια άριστη συνεργασία με την ΕΝΕΒΑΠ με κοινό βηματισμό κατά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να βοηθήσουν στην ενίσχυση της Τοπικής Αγοράς. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Συναδέλφους που με την ανιδιοτελή προσφορά τους στις κοινωνικές Δομές του Δήμου μπορούν 420 οικογένειες να παίρνουν 950 μερίδες την εβδομάδα, μία φορά το μήνα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο να βρίσκεται σε λειτουργία. Το κομμάτι το αφιέρωσε στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

zorbas_pie

Ο πρώην Δήμαρχος και αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Ζορμπάς ευχαρίστησε με τη σειρά του τους επαγγελματίες της πόλης που από το 2012 που ξεκίνησαν οι κοινωνικές δομές στηρίζουν μέχρι και σήμερα και διαπίστωσε ότι δεν αυξήθηκε ο τζίρος των καταστημάτων κατά την περίοδο των εορτών. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν αντέχουν άλλο και πρέπει να βάλει μυαλό η κυβέρνηση Τσίπρα και να κόψει τα capital control. Το κομμάτι το αφιέρωσε στην Κυβέρνηση για να βάλει μυαλό.

giannakopoulos_piemylonakis_pie

Ο πρώην Δήμαρχος και αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος ευχήθηκε καλή χρονιά και έδωσε το λόγο στον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωπο της Δημοτικής Παράταξης Συμμαχία Ευθύνης κ. Ιωάννη Μυλωνάκη. Ο κ. Μυλωνάκης ενημέρωσε ότι γνωρίστηκε με τον κ. Τσαγκάρη σε μια εκδήλωση της παράταξης του για τη νεανική επιχειρηματικότητα, όπου είχε συμμετάσχει σαν ομιλητής. Έχουν υιοθετήσει προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ, ώστε ο Δήμος να γίνει πραγματικός αρωγός στους ΕΒΕ με τα open mall, φύλαξη, εκδηλώσεις κτλ. Έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης με τα έργα και πρέπει με τη βοήθεια του Δήμου να αναπτυχθούν οι νέες επιχειρήσεις. Το κομμάτι το αφιέρωσε στους νέους επιχειρηματίες.

gkiziotis_pie

Ο Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Ανδρέας Γκιζιώτης που ενημέρωσε ότι είναι ένας Δημόσιος Υπάλληλος με μισθό κάτω από 1000€ στα 59 του χρόνια και έχει να μεγαλώσει παιδιά. Δεν αντέχει να πληρώνει ο ελεύθερος επαγγελματίας τις αντιλαϊκές πολιτικές και είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουν ανοικτοί οι μικροί ΕΒΕ που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Ήταν πολύ χαρούμενος από τη συμμετοχή των μαγαζιών στις τελευταίες κινητοποιήσεις του Σωματείου.

moustogiannis_pie

Ο Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης Μια Γενιά Μπροστά Αλέξης Μουστόγιαννης ευχήθηκε περισσότερη δουλειά και ενημέρωσε ότι σαν Παράταξη έφερε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο με 12 μέτρα για τη στήριξη της τοπικής αγοράς, όπως τη μείωση 100% των Τελών για φέτος εκδηλώσεις σε εμπορικούς δρόμους της Αγίας Παρασκευής κτλ. Στις τελευταίες εκλογές είχε πολλούς νέους επιχειρηματίες και καλεί στην στήριξη τους. Το κομμάτι το αφιέρωσε στους Υπαλλήλους με μικρά παιδιά.

18

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς μετέφερε τις ευχές από όλο το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, ευχήθηκε κουράγιο και δύναμη και είπε ότι οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων 6 ετών, προσπαθούν να δημιουργήσουν ολιγοπώλιο στην αγορά και να στρέψουν τον κόσμο στα mall και με το άνοιγμα των Κυριακών. Η φορολόγηση του 29% στα εισοδήματα του 2015 με 100% προκαταβολή φόρου για τον επόμενο χρόνο, μαζί με το 27% αν περάσει για το ασφαλιστικό καταστρέφει ότι έχει απομείνει στην υγιή επιχειρηματικότητα στην πόλη. Οι μικροί ΕΒΕ που εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ έχουμε στα χέρια μας το 85% των θέσεων εργασίας (1.600.000 άνθρωποι δουλεύουν στις επιχειρήσεις μας). Πρέπει να υπάρξει Εθνική Στρατηγική για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Το κομμάτι το αφιέρωσε στους 250.000 συναδέλφους μας που δεν είναι πλέον συνάδελφοι μας.

xarxaros_pie

Ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ Γεράσιμος Χάρχαρος δήλωσε συγκινημένος γιατί μετά από 30 χρόνια που αποσύρεται χαίρεται για τους νέους ανθρώπους στο ΔΣ της ΕΝΕΒΑΠ. Ευχαρίστησε όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές για τη στήριξη των εμπόρων. Χάρηκε που ο Ανδρέας ο Γκιζιώτης παρόλο που ανήκει στον πολιτικό χώρο του ΚΚΕ που είναι διαφορετικός από το δικό του στηρίζει τους επιχειρηματίες γιατί μόνο μέσω της ενότητας μπορούμε να πάμε μπροστά. Ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν δίπλα του μέχρι τώρα και ήταν ενωμένοι και κάλεσε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Το κομμάτι το αφιέρωσε στους Συνταξιούχους.

mandros_pie

Τέλος ο αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας της ΟΕΒΕΑ, πρόεδρος ΕΒΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω κ. Ηλίας Μάνδρος ενημέρωσε ότι γνωρίζει τον Πρόεδρο από την Ομοσπονδία που βρίσκονται μαζί εκλεγμένοι, αγωνίζονται και προσπαθούν μαζί και υπό την καθοδήγηση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά να αφυπνίσουν τους συναδέλφους και να αγωνιστούν ενάντια στα μνημονιακά μέτρα. Το κομμάτι το αφιέρωσε στον κ. Καββαθά.

tsagkaris_speech

Ο κ. Τσαγκάρης έκανε μια μικρή παρουσίαση των πεπραγμένων του καινούριου Δ.Σ. κατά το 2015, όπως η προσπάθεια καλύτερης ενημέρωσης των μελών του Σωματίου μέσω e-mail ή μέσω της ιστοσελίδας του Σωματείου (www.enevap.org.gr) και του Facebook (www.Facebook.com/enevap). Τόνισε την καλή διάθεση της Δημοτικής Αρχής και τη συνεργασία που είχαν τόσο στην εκδήλωση ενημέρωσης των συναδέλφων στο 1ο Δημοτικό όσο και στην διοργάνωση για πρώτη φορά του Χριστουγεννιάτικου Χωριού υπό την αιγίδα της ΕΝΕΒΑΠ.audience

Για την εκπλήρωση του πρωταρχικού ρόλου του Συλλόγου, που είναι διεκδικητικός συμμετείχε στις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 12 Νοεμβρίου 2015 και 4 Φεβρουαρίου 2016 που διοργάνωσε η ΓΣΕΒΕΕ εναντίον των μέτρων της κυβέρνησης που έχουν ως αποτέλεσμα τον αφανισμό των μικρομεσαίων ΕΒΕ.

Έπειτα έγινε η βράβευση των καλύτερων χριστουγεννιάτικων βιτρινών για το 2015. Ο πρόεδρος ενημέρωσε ότι για πρώτη φορά φέτος υπήρχαν τρεις ειδικές κατηγορίες (Πρωτοτυπία, Δυσκολία Διαμόρφωσης Βιτρίνας, Καλαισθησία) που δόθηκαν έπαινοι χωρίς χρηματικό έπαθλο και οι τρεις βιτρίνες που πήραν τη μεγαλύτερη βαθμολογία από τους 3 κριτές πήραν τα 3 πρώτα βραβεία με τα χρηματικά έπαθλα.

ENEVAP_vraveio_vitrinas_diskoli

Έπαινο για την δυσκολία διαμόρφωσης βιτρίνας πήρε η Ανερούσσου Κλεοπάτρα για το κατάστημα «Cleopatra’s Beauty Spa».

ENEVAP_vraveio_vitrinas_kalaisthiti 24

Έπαινο για την καλαίσθητη βιτρίνα πήρε η Καλπάκου Εριφύλη για το κατάστημα «Cosi Boutique».

ENEVAP_vraveio_vitrinas_prototipi karagiannopoulos

Έπαινο για την πρωτότυπη βιτρίνα πήρε ο Καραγιαννόπουλος Αντώνης για το κατάστημα «Quality».

ENEVAP_vraveio_vitrinas_3 karakosta

Το τρίτο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 100€ πήρε η Καρακώστα Αικατερίνη για το κατάστημα «Kathy’s Home».

ENEVAP_vraveio_vitrinas_2 latsis

Το δεύτερο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 300€ πήρε ο Λάτσης Κωνσταντίνος για το κατάστημα «Leonidas» και συγκίνησε όλη την αίθουσα γιατί παραχώρησε το χρηματικό έπαθλο στους απόρους του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

ENEVAP_vraveio_vitrinas_1 koutonia

Τέλος το πρώτο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 600€ πήρε η Κουτονιά Δήμητρα για τα καταστήματα «Nous» & «Le Roi» και στον ευχαριστήριο λόγο τόνισε τη στήριξη του Δήμου με το Χριστουγεννιάτικο Στολισμό, όσο κα την ΕΝΕΒΑΠ για το θεσμό της βράβευσης των βιτρινών.

vravefsi

Αφού τονίστηκε ότι τα χρηματικά έπαθλα ήταν χορηγία του Δήμου Αγίας Παρασκευής καλέστηκαν όλοι οι βραβευόμενοι και παρευρισκόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για αναμνηστική φωτογραφία.

flouri

Το φλουρί κέρδισε η κα Οικονόμου που ήταν ένα tablet και της ευχόμαστε κάθε χρόνο να είναι τυχερή.

Τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης ανέλαβε ο συνάδελφος Ραφαήλ Μποφίλιος από την Αγίας Τριάδος, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ. Από τον τοπικό τύπο παρευρέθηκε ο Χρήστος Μπαλωτής από το Σχολιαστή και ο Γιάννης Τσερκέζος με το συνεργείο του από το Local WebTV που βιντεοσκόπησε την εκδήλωση.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν ποικίλα κεράσματα, άφθονο κρασί και ρακί από τα μέλη μας καταστηματάρχες της περιοχής, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. «Φουρνόσπιτο» Ολυμπίας, «Αρτοποιείο Ρίζος» Χίου, «Valentino» Χίου, «Διόνυσος» Ευεργέτου Γιαβάση, «Έτσι και Αλλιώς» Ευεργέτου Γιαβάση, «Τσι-Τσι» Αγίου Ιωάννου, «Το Λεμόνι» Αγίου Ιωάννου, «Ασκέρι» Ελευθερίας, «Μέλυδρον» Πατριάρχου Γρηγορίου, «Τα Πλατάνια» Μπουμπουλίνας, «Μαυρομάτης» Επτανήσου, «Δάβαρης» Αγίου Ιωάννου, «Cava Casa» Αγίου Ιωάννου, «Ψιλικά Καράγιωργος» Αγίας Τριάδος, «Nanou Donuts» Αγίας Παρασκευής.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας και τους ευχαριστούμε:

Γιάννης Σταθόπουλος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γεράσιμος Βλάχος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Ζορμπάς πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της Παράταξης «Αγία Παρασκευή – Η Πόλη Μας», Βασίλης Γιαννακόπουλος πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Ευθύνης», Ανδρέας Γκιζιώτης επικεφαλής της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλέξης Μουστόγιαννης επικεφαλής της Παράταξης «Μια Γενιά Μπροστά», Ελισσάβετ Πετσατώδη Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Σωτήρης Παπαμιχαήλ Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος, Μαργαρίτα Δημητρίου Καβρουδάκη Πρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Λογοθέτης Πρόεδρος Αρκάδων και Δημοτικός Σύμβουλος, Κονταξής Δημήτρης Δημοτικός Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Τσιαμπάς Δημοτικός Σύμβουλος, Νάσος Παπασταθάκης Δημοτικός Σύμβουλος, Έφη Καψοκεφάλου Δημοτική Σύμβουλος, Κρητικήδης Κωνσταντίνος Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Μυλωνάκης Δημοτικός Σύμβουλος, Γιάννης Γουργούλης πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, Μιχάλης Γαβράς πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Καββαθάς Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Γιάννης Δαβερώνης Γενικός Γραμματέας ΟΕΒΕΑ, Ηλίας Μάνδρος Αν. Γεν. Γραμματέας ΟΕΒΕΑ, Πρόεδρος ΕΒΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω, Χρήστος Λογκαράκης Πρόεδρος «Διονύσου», Παναγιώτης Βαβουγιός Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος, Πρόεδρος Συλλόγου «Αγίου Ιωάννη», Ευάγγελος Θεοδοσόπουλος Αντιπρόεδρος Συλλόγου «Αγίου Ιωάννη», Βασίλης Σαββίδης Πρόεδρος συλλόγου Τσακού, Βούλα Κουτσογιάννη Πρόεδρος Συλλόγου Κοντοπεύκου, Αλέκα Ζιώγα – Κοσκολού Γραμματέας Συλλόγου Κοντοπεύκου, Στέφανος Μπακογιάννης Πρόεδρος Συλλόγου Πευκακίων, Εύη Ματιάτου – Χατζοπούλου Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων, Μάκης Κρασσανάκης Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών, Γιάννης Νικολούδης Αντιπρόεδρος Συλλόγου Κρητών, Μαρία Κόλλια Πρόεδρος Συλλόγου «Κορύβαντες», Βάσω κουζηγιάννη Μέλος ΔΣ Συλλόγου Επτανησίων, Γιώργος Καράμπελας Πρόεδρος ΓΣΑΠ, Γιώργος Οικονόμου Πρόεδρος ΚΑΠ, Γιάννης Μπατάς Γραμματέας Παράταξης «Μια Γενιά Μπροστά», Χρήστος Σούλης Τομεάρχης Οικονομικών & Επιχειρηματικότητας Παράταξης «Μια Γενιά Μπροστά», Γεράσιμος Χάρχαρος Πρώην Πρόεδρος ΕΝΕΒΑΠ, Χρήστος Ματζανάς Πρώην Αντιπρόεδρος ΕΝΕΒΑΠ, Βάσω Τσιαμπά Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Οδηγών Αγίας Παρασκευής, Πατίρης Σύλλογος γονέων ΑΜΕΑ Αγίας Παρασκευής, Μπελεχρή Νικολέττα Πρόεδρος Σπουδαστών Εργαστηρίων Τέχνης κ.α.

audience_2

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Δελτίο Τύπου για την Κοπή της Χριστουγεννιάτικης Πίτας 2016 της ΕΝΕΒΑΠ με φωτογραφίες.

Πατήστε εδώ για αν δείτε το αλμπουμ με τις φωτογραφίες της εκδήλωσης.

Παρακολουθήστε τις συνεντεύξεις του Πρόεδρου της ΕΝΕΒΑΠ, Βασίλη Τσαγκάρη, του πρώην Προέδρου της ΕΝΕΒΑΠ, Γεράσιμου Χάρχαρου, του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, καθώς και όλες τις δηλώσεις της εκδήλωσης.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the AuthorΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επιστροφή στην Κορυφή ↑