Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία Αγίας Παρασκευής

Νέα discounts

Δημοσιεύθηκε Ιούλιος 12th, 2015 | από admin

0

ΕΝΑΡΞΗ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Νόμου 4177/2013 (ΦΕΚ Α’ 173 – 06.08.2013) ορίζεται η περίοδος των θερινών εκπτώσεων από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου (13/7) μέχρι το τέλος του Αυγούστου (31/8).

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοσοτύ έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ….. % έως ……. %).

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβείς. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην παραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τις εμπορικές επιχειρήσεις, γιατί οι κυρώσεις που ορίζονται με το άρθρο 21 του Νόμου 4177/2013 είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Γενικά στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με 0.5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000€. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα  5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπαλνητικές ως προς το ποσοστό τους ή προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έπτωση προϊόντων, επιβάλλεται σε βάρος των υπευθύνων πρόστιμο ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 10.000€, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα  5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι όλα τα εμπορικά καταστήματα δύνανται να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, 19/07/2015, βάσει του Νόμου 4177/2013 και σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου. Πάγια θέση της ΕΝΕΒΑΠ είναι τα εμπορικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά κάθε Κύριακή.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Νόμο 4177/2013.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη πάγια θέση της ΕΝΕΒΑΠ για το κλείσιμο των καταστημάτων μας τις Κυριακές.

Tags: , ,


About the AuthorΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επιστροφή στην Κορυφή ↑