Νέα - Ανακοινώσεις Αργία η εορτή του Αγίου Πνεύματος 2020

Δημοσιεύθηκε 5 Ιουνίου, 2020 | από ΕΝΕΒΑΠ

0

Αργία η εορτή του Αγίου Πνεύματος 2020

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα της Αγίας Παρασκευής τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020. Αργία η εορτή του Αγίου Πνεύματος 2020, σύμφωνα με το  Άρθρο 18 του ΦΕΚ 268 Α/22.10.1954.

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως ημέρα αργίας των επαγγελματιών μελών του Σωματείου και, όπως κάθε χρόνο, τα καταστήματα στην Αγία Παρασκευή αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας παραμένουν κλειστά.

Η ΕΝΕΒΑΠ, προσπαθώντας και επιδιώκοντας τη διατήρηση της νομιμότητας στην αγορά της Αγίας Παρασκευής, έκανε όλες τις νόμιμες ενέργειες που επιβεβαιώνουν ότι η Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, είναι υποχρεωτική αργία για όλα τα εμπορικά καταστήματα του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Κατόπιν τούτου, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών να τηρήσουν την έννομη τάξη.

Αργία η εορτή του Αγίου Πνεύματος 2020

Περί καθιερώσεως εορτάσιμων ημερών ολοκληρωτικής αργίας Καταστημάτων Αγίας Παρασκευής Αττικής.

Έχοντας υπ’όψει τας διατάξεις των άρθρων 2 παρ. 2 του Π. Δ/τος της 8/14 Μαρτίου 1930 “περί κωδικοποιήσεως των Νόμων περί Κυριακής αναπαύσεως”, σχετικάς αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επαγγελματικών Οργανώσεων Αγίας Παρασκευής Αττικής, σύμφωνον γνώμην της Δ. Χωροφυλακής Αττικής και την υπ’αριθμ. 475/1954 γνωμοδότησιν του Συμβουλίου Επικρατείας προτάσει του Ημετέρου επί της Εργασίας Υπουργού, αποφασίσαμεν και διατάσσομεν:

Άρθρον μόνον

Καθιερούμεν ως εορτάσιμον ημέραν ολοκληρωτικής αργίας άπαντων μεν των Καταστημάτων Αγ. Παρασκευής – Αττικής την εορτήν του Αγίου Πνεύματος, έκαστου έτους.

Εις τον αυτόν επί της Εργασάις Υπουργόν ανατίθεμεν την δημοσιέυσιν και εκτέλεσιν του παρόντος.

6 Οκτωβρίου 1954

Σχετικά Αρχεία


About the Author



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επιστροφή στην Κορυφή ↑