enevap menoume spiti
 
Πρακτικά Τακτικών Συνεδριάσεων ΔΣ ΕΝΕΒΑΠ | Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγ. Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε 9 Μαρτίου, 2015 | από ΕΝΕΒΑΠ

0

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 1ΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΕΒΑΠ 09/03/2015

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ:

ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΡΑΣΣΑ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΚΑΒΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΒΡΕΤΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΠΕΠΟΝΑΣ ΕΜΑΝΟΥΗΛ

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ   ΖΗΣΗΣ

ΣΚΑΜΠΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

ΤΣΑΒΑΛΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΗ ΒΑΝΑ

 

ΘΕΜΑΤΑ

 

  1. ΑΛΛΑΓΗ ΕΔΡΑΣ:

Συμφωνήθηκε ομόφωνα να αλλάξει η έδρα από την οδό Ελβετίας 16 και να είναι το κατάστημα του κου Ανυφαντή Στέργιου επί της οδού Παπαρηγοπούλου 22 & Δημοσθένους μέχρι η ΕΝΕΒΑΠ να αποκτήσει δικό της χώρο. Έτσι η αλληλογραφία θα πηγαίνει στο κατάστημα της κυρίας Τριάντη αλλά τα Δ.Σ. θα γίνονται στον Δήμο Αγ. Παρασκευής

  1. ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ:

Έγινε εισήγηση από τον πρόεδρο πως πρέπει να αλλαχτεί το καταστατικό γιατί έχει τροποποιηθεί ο Νόμος και πρέπει να συμβαδίζει και το καταστατικό μας. Ο κύριος Καραγιώργος παρενέβη και είπε να δούμε τα άρθρα που πρέπει να αλλαχτούν. Αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και το Νομικό τμήμα όπου θα επισημανθούν τα άρθρα που πρέπι να αλλαχτούν και θα ειπωθούν στο αμέσως επόμενο Δ.Σ.

  1. ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ DOΜAIΝ

Εγκρίθηκε ομόφωνα το ποσό των 44 ευρώ για την καταχώρηση του ονόματος για 2 χρόνια

  1. ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΕΒΕΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα το ποσό των 90 ευρώ για την συνδρομή των 2 αντιπροσώπων στην ομοσπονδία (45 ο ένας)

  1. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η κατάθεση στεφανιού στην Εθνική εορτή της 25 Μαρτίου.

  1. ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ:

Ο πρόεδρος έκανε ερώτηση αν υπάρχει στολισμός για το Πάσχα η κάτι παρόμοιο αλλά τα παλαιότερα μέλη ενημέρωσαν πως δεν γίνεται τίποτα το Πάσχα, μόνο ωράριο που πρέπει να βγει. Συνεπώς στολισμός δεν υπάρχει και αυτό που πρέπει είναι να βγει 1 εορταστικό ωράριο και να μοιραστεί. Όμως για το αν θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή των Βαΐων υπήρξε διαφωνία. Ο πρόεδρος υποστήριξε πως είναι αντίθετος με το να ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές όμως εφόσον ο Νόμος δίνει το δικαίωμα να ανοίξουν τα μαγαζιά,   συνήθως συμβαίνει να ανοίγουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα και να παρασέρνουν και τα υπόλοιπα. Έτσι δεν θα έχει ανταπόκριση το ωράριο που θα βγάλει η ΕΝΕΒΑΠ.

Ο κύριος Ανυφαντής τόνισε πως η ΕΝΕΒΑΠ πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση για την Κυριακάτικη αργία συνεπώς και για την Κυριακή των Βαΐων και για όλες τις Κυριακές που ο Νόμος δίνει το δικαίωμα να ανοίξουν. Η θέση αυτή πρέπει να αποτυπώνεται στο ωράριο που θα διανεμηθεί. Και πρότεινε να πάρει θέση η ΕΝΕΒΑΠ για υπεράσπιση της Κυριακάτικής αργίας.

Η κυρία Τσαβαλά είπε πώς να ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές ευνοεί μόνο τους μεγάλους καταστηματάρχες και όχι τους μικρούς. Συμφώνησε λοιπόν να βγει ένα Δελτίο Τύπου που θα ξεκαθαρίζει την θέση του Σωματείου και θα παροτρύνει τους καταστηματάρχες να υποστηρίξουν τη θέση αυτή.

Ο κύριος Καραγιώργος τόνισε πως τα μεγάλα καταστήματα πίεσαν για το μέτρο αυτό, και έτσι δικαιολογείται η τήρηση του, μόνο από αυτούς. Οι μικρομεσαίες επιχείρησης και οι αυτοαπασχολούμενοι είναι εκ φύσεως αδύνατον να εφαρμόσουν ένα τέτοιο ωράριο. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν την εξαφάνιση των μικρών Ε.Β.Ε. Τέλος συμφώνησε να βγει ωράριο με την Κυριακή των Βαΐων κλειστά, και Δελτίο Τύπου για τις υπόλοιπες Κυριακές που θα διαφυλάσσει στην ουσία την Κυριακάτικη αργία.

Ο κύριος Πέπονας συμφώνησε ώστε να είναι κλειστά τα μαγαζιά την Κυριακή των βαΐων και να πάρουμε θέση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Είπε επίσης πως υπάρχει το ενδεχόμενο να το καταργήσει το μέτρο η σημερινή κυβέρνηση/

Η κυρία Σκάμπα συμφώνησε με τον Πρόεδρο πως ενώ η υπόλοιπη περιφερειακή αγορά θα είναι ανοιχτή θα ζημιωθεί   η αγορά της Αγ. Παρασκευής αν κλείσουν την συγκεκριμένη Κυριακή.

Στη συνέχεια το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία 8 υπέρ και 2 κατά, να βγει ωράριο που θα ορίζει πως τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή των Βαΐων, και ακολούθησε και δεύτερη ψηφοφορία για το αν θα βγει και Δελτίο τύπου. Με πλειοψηφία 8 υπέρ και 2 κατά αποφασίστηκε μαζί με το εορταστικό ωράριο να διανεμηθεί και Δελτίο τύπου με την θέση της ΕΝΕΒΑΠ για της υπόλοιπες Κυριακές.

  1. Για την συμπλήρωση 80 χρόνων της ΕΝΕΒΑΠ ο Πρόεδρος εισηγήθηκε αν μπορούμε να το συνδέσουμε με την εορτή του Αγ. Πνεύματος που είναι και τοπική εορτή των καταστηματαρχών Αγ. Παρασκευής. Στο διάλογο που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως πρέπει να έρθουν ολοκληρωμένες προτάσεις. Έτσι στο επόμενο Δ.Σ. θα ειπωθούν όλα, που θα ορίζεται και συγκεκριμένος χώρος και κόστος εκδήλωσης.
  2. Για την κάλυψη των θέσεων ορίζονται:

α) Για την ΔΕΠ ο κύριος Καραγιώργος Ζήσης (μέχρι την ολοκλήρωση της χρονιάς, με αναπληρώτρια την κυρία Τσαβαλά Καλιόπη

β) Για τις Δημόσιες σχέσεις η κυρία Τριάντη Βάνα

γ) Στην δημοτική επιτροπή διαβούλευσης ο κύριος Πρασσάς Ιωάννης με αναπληρώτρια την κυρία Τσαβαλά Καλιόπη

 

Για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΦΟΡΙΑ δεν ορίζει η ΕΝΕΒΑΠ.

Επίσης χωρίστηκαν οι περιοχές για την διανομή εντύπων

ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ: Πρασσάς Ιωάννης και Κακαβίκος Ευστάθιος

ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ (μέχρι μετρό): Τσαγκάρης Βασίλειος

ΣΤΟ DEREE: Τσαγκάρης Βασίλειος

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ: Τριάντη Βάνα

ΤΣΑΚΟΣ, Ν ΖΩΗ, ΑΓ ΙΩΑΝΝΟΥ (χαμηλά): Πέπονας Εμανουήλ

ΗΛΙΟΤΡΟΠΟΙΟ (μέχρι χαλανδρίου): Βρεττός Ευστάθιος

ΑΓ ΤΡΙΑΔΟΣ: Καραγιώργος Ζήσης

ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ: Ανυφαντής Στεργιος

 

  1. Σε ότι αφορά την μαζικοποίηση του κόσμου ο κύριος Πέπονας κατέθεσε έγγραφο με τις προτάσεις του, όπου και επισυνάπτετε μαζί με τα πρακτικά.

Το σύνολο του Δ.Σ. συμφώνησε με αυτές τις θέσεις και έδωσε έμφαση στο σημείο 9 που αφορά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο και επισήμανε πως πρέπει να βγει έγγραφο που θα τα αναφέρει όλα όσα γράφονται και θα σταλεί και στον Δήμο για να είναι ενήμερος για τα θέματα που θα συζητηθούν.

Ο κύριος Ανυφαντής αν και συμφώνησε με όλες τις θέσεις του κύριου Πέπονα   πρόσθεσε πως θα καταθέσει με τη σειρά του τις δικές του προτάσεις για την στάση που πρέπει να κρατήσει η ΕΝΕΒΑΠ από εδώ και πέρα.

Tags:


About the AuthorΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επιστροφή στην Κορυφή ↑