enevap menoume spiti
 
Πρακτικά Τακτικών Συνεδριάσεων ΔΣ ΕΝΕΒΑΠ | Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγ. Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε 6 Απριλίου, 2015 | από ΕΝΕΒΑΠ

0

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 2ΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΕΒΑΠ 06/04/2015

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ:

ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΕΠΟΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΠΡΑΣΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΣΗΣ

ΤΣΑΒΑΛΑ ΚΑΛΙΟΠΗ

ΤΟΥΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΑΚΑΒΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΒΡΕΤΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΗ ΒΑΝΑ

 

 1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ:

Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό της συνεδρίασης 9/03/2015

 1. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:

Η καταστατική Συνέλευση θα γίνει όταν ετοιμάσει το προσχέδιο η ΓΣΕΒΕΕ, και αφού το εξετάσει το Δ.Σ. σε συνεδρίασή του.

 1. Site και email

Ο πρόεδρος έκανε πρόταση να φτιάξει την ιστοσελίδα ο ίδιος (η εταιρεία του) χωρίς χρήματα μόνο που θα αναγράφετε στο κάτω μέρος η εταιρεία που το δημιούργησε, κάτι που γίνετε με όλες τις ιστοσελίδες. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα.

Για τα email η πρόταση του προέδρου ήταν να υπάρχουν περισσότερα από 1 email. Υπήρξε διαφωνία σχετικά με την διαφάνεια από τον κύριο Πέπονα, Ανυφαντή, Καραγιώργο, και την κυρία Τσαβαλά. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία.

Για περισσότερα email  ψήφησαν οι: Πρασσάς Ιωάννης, Τούτσης, Μιχάλης, Κακαβίκος Ευστάθιος, Τσαγκάρης Βασίλειος, Τριάντη Βάνα, και Βρεττός Ευστάθιος.

Για 1 email ψήφησαν οι: Ανυφαντής Στέργιος, Καραγιώργος Ζήσης, Πέπονας Μανώλης, και Τσαβαλά Καλιόπη.

Κατά πλειοψηφία λοιπόν εγκρίθηκε η πρόταση να μπορούν να δημιουργηθούν  περισσότερα από ένα email. Επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα όποιος θέλει να φτιάξει κάρτα με την ιδιότητά του στο Δ.Σ. της ΕΝΕΒΑΠ

 1. ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΕΝΕΒΑΠ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε ομόφωνα όποιος γνωρίζει για τυχών εκδηλώσεις να ενημερώνει την κυρία Τριάντη Βάνα που είναι και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και αυτή με τη σειρά της θα ενημερώνει το υπόλοιπο Δ.Σ.

 1. ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Ο κύριος Ανυφαντής εισηγήθηκε την αναγκαιότητα να υπάρχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ειδικά αυτή την εποχή που η οικονομική κρίση έχει φέρει την πλειοψηφία του λαού σε απόγνωση.

Ο κύριος Τσαγκάρης συμφώνησε με την διαφορά όμως να έχει πληρώσει τουλάχιστον 2 μήνες στο ταμείο.

Ο κύριος Ανυφαντής συμπλήρωσε πως η έθεσε το θέμα για να πάρει απόφαση το Δ.Σ. αν πρέπει το κράτος να εγγυάται δωρεάν φάρμακο και περίθαλψη, στηρίζοντας τους ασφαλισμένους που αδυνατούν να πληρώσουν το ταμείο αλλά και αυτούς που δεν έχουν δουλέψει καθόλου ή είναι άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, και όποια άλλη κατηγορία υπάρχει.

Το Δ.Σ. ψήφισε υπέρ αυτής της πρότασης εκτός από τον κύριο Τσαγκάρη που ψήφισε λευκο.

Ο κύριος Πέπονας όμως πρόσθεσε πως πρέπει να εξετάσουμε και την θέση της ΓΣΕΒΕΕ σε αυτό το θέμα, και να αποφασίσουμε για το πώς θα υποστηρίξουμε μια τέτοια απόφαση.

Η κυρία Τσαβαλά συμφώνησε με την θέση του Πέπονα επισημαίνοντας πως πρέπει να οργανωθεί και μια παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ και να ενημερώσουμε βιβλιάρια συναδέλφων που αδυνατούν να πληρώσουν ή και να μπουν στη ρύθμιση.

Τελικά όλες οι προτάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα.

 

Σε αυτό σημείο της συνεδρίασης έγινε ένσταση από τον κύριο Πέπονα σχετικά με την διαδικασία, και είπε πως πρέπει τα θέματα να ορίζονται από το προηγούμενο Δ.Σ. και να μην πολλά για να δίνετε και η ανάλογη βαρύτητα σε θέματα όπως αυτό με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο κύριος Τσαγκάρης είπε πως αν υπήρχε εισήγηση στα θέματα από νωρίς δεν θα υπήρξε καθυστέρηση παρά μόνο θα έκανε ο καθένας τις παρατηρήσεις του και ανάλογα θα ψήφιζε.

Ύστερα από συζήτηση συμφωνήθηκε ομόφωνα πως πρέπει να υπάρχει μια εισήγηση για κάθε θέμα αλλά δεν μπορεί να είναι πολλά τα θέματα. Αν μαζεύονται αρκετά θέματα ίσως να γίνετε και έκτακτη συνεδρίαση.

 1. ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Για τα βιβλία που έχει στα χέρια του ο απερχόμενος πρόεδρος αποφασίστηκε ομόφωνα πως αν δεν τα παραδώσει μέχρι τέλος του μήνα θα καλεστεί να δώσει εξηγήσεις σε όλο το Δ.Σ.

 1. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Αποφασίστηκε ομόφωνα να είμαστε σε επαφή με όλους τους συλλόγους και φορείς με σκοπό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινά προβλήματα.

 1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΕΒΑΠ

Το θέμα δεν συζητήθηκε

 1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ

Το θέμα δεν συζητήθηκε

 1. ΓΙΑ ΤΑΜΠΕΛΕΣ

Αποφασίστηκε ομόφωνα να έρθουμε σε επαφή με τον Δήμαρχο με σκοπό να κρατήσει μια ήπια στάση ο Δήμαρχος ξεκινώντας από τις ταμπέλες που παρενοχλούν την κυκλοφορία και αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες.

 1. ΑΘΕΜΗΤΟΣ ΑΝΤΑΓΟΝΙΣΜΌΣ

Το θέμα δεν συζητήθηκε

 1. ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η εισήγηση του θέματος έγινε από τον κύριο Καραγιώργο Ζήση και τόνισε πως πρέπει να ζητήσουμε και ενημέρωση από την ΓΣΕΒΒΕ σχετικά με την μήνυση που έγινε για τα χρήματα της εισφοράς αλληλεγγύης.

Ομόφωνα το Δ.Σ. στράφηκε κατά της απόφασης της κυβέρνησης να πάρει τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και να τα δώσει στην τράπεζα της Ελλάδος για να εκπληρωθούν δανειακές υποχρεώσεις.

 

 

 

 

Tags:


About the AuthorΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επιστροφή στην Κορυφή ↑