Η ΕΝΕΒΑΠ στον Τύπο

Δημοσιεύθηκε 29 Μαρτίου, 2020 | από ΕΝΕΒΑΠ

0

MEGA Σαββατοκύριακο |O πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ, Βασίλης Τσαγκάρης στο MEGA | Κορονωϊος και μέτρα για ΜμΕ

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η πανδημία από το Κορωνοϊό (COVID-19) θα έχει σοβαρές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της χώρας. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την χώρα, θεωρούμε ότι πρέπει να στηριχτούν οι μικρομεσαίοι συνάδελφοι μας, λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων σαν μέτρο αντιμετώπισης της εκθετικής μετάδοσης του Κορωνοϊού. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη λειτουργία των υπόλοιπων κλάδων αφού δεν υπάρχει δυνατότητα μετάβασης των καταναλωτών. Για αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να στηριχτούν οι συνάδελφοι μας σε δύο άξονες: τη διεύρυνση των συναδέλφων που εντάσσονται στους ΚΑΔ (Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας) και ύπαρξη συμπληρωματικών μέτρων στήριξης.

Απόσπασμα για τη διεύρυνση επιχειρήσεων για τα ευεργετικά μέτρα στήριξης λόγω Κορωνοϊου

Βασίλης Τσαγκάρης – Πρόεδρος ΕΝΕΒΑΠ:

“Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα το οποίο υπάρχει, δεν είναι μόνο οι ΚΑΔ. Γιατί όλοι αναφέρονται στους ΚΑΔ και μιλάμε καθαρά για περιπτωσιολογία. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τα οποία έχουμε σαν ένωση και σαν επιχειρήσεις είναι ότι δεν έχουν προβλεφθεί να μπουν μέσα οι εταιρείες. Δεν έχουν προβλεφθεί δηλαδή να μπουν μέσα οι Ομόρρυθμες Εταιρείες και οι Ετερόρρυθμες Εταιρείες το οποίο είναι παράλογο. Ευελπιστώ να μπόρεσει η κυβέρνηση να το συμπεριλάβει και όπως ευελπιστώ να άρει τον περιορισμό μέχρι 5 εργαζόμενους. Καταλαβαίνετε ότι πληθώρα επιχειρήσεων, ιδίως οι επιχειρήσεις που αφορούν την εστίαση απασχολούν πολύ περισσότερα από 5 άτομα προσωπικό”.

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ μίλησε στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο και στους δημοσιογράφους Γιώργο Χουδουλάκη και Άρη Ραβανό.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Τσαγκάρης  ο κλάδος της πληροφορικής πλήττεται αυτή τη στιγμή οικονομικά, καθώς όπως δήλωσε οι εταιρείες πληροφορικής έχουν δύο πυλώνες στους οποίους στηρίζονται το service και τις πωλήσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή πωλήσεις δεν υπάρχουν καθόλου ενώ μετά και από την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και το service έχει γίνει κι αυτό ανενεργό.

Στο τέλος ο κ. Τσαγκάρης ανέφερε κάποιες αστοχίες για τις επιχειρήσεις που έχουν αποκλειστεί από τα ευεργετικά μέτρα της Πολιτείας λόγω της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Σχετικές συνδέσεις

Ολόκληρη η παρέμβαση του προέδρου της ΕΝΕΒΑΠ κ. Τσαγκάρη στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

Σχετικά Αρχεία

Τελευταίες Αναρτήσεις

Tags:


About the AuthorΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επιστροφή στην Κορυφή ↑